18 Şubat 2011 Cuma

sIVı mı Toz mU?


çokyönlüçözüm yoluyla yukarıdaki ürünün bir numunesi elime ulaşmıştı. öyle kolay alıştıklarımdan vazgeçemem. Elimdede yeni aldığım toz deterjanım vardı. bekledim bitmesini onu denemek için.
Bir kapak sıvı deterjan nasıl temizler bir makine dolusu çamaşırı? diye de düşünüyorum bir yandan.gerçi markaya güven tam ama bi de gözümüzle görelim di mi :)
Sonuç temizlik açısından iyi,ancak o kokuyu bana sormayın...
Bana gelen numune Omo Total Fresh. Yumuşatıcı olarak Yumoş kullanıyorum ve kokusunu seviyorum,her yıkamdan sonra da koku hem çamaşırlarımda hem de oda da kalıyordu. Ancak bu deterjanla birlikte yumoştan eser yok. Yerine de hiç  beğenmediğim tarif de edemeyeceğim bir koku sardı evi,evet resmen evi !
Bir tek ben alıyor da olabilirim çünkü eşim hiç bişi demedi,ama yok mümkün değil bir daha o çeşidiyle yıkayamam,yapamam bunu kendime :)
Az yer kaplaması,kolay taşınması,çamaşırlarda toz deterjandaki gibi bazen deterjan lekesi kalmaması süper.

Siz denediniz mi peki? Omo ya da başka markayı?
Önerilerinizi bekliyorum :)

10 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

geçenlerde bir arkadaşım kesinlikle sıvı deterjan dedi bende elimdeki bitsin diye bekliyordum demek ki bu marka olmaycak çünkü benim için yumuşatıcı kokan çamaşırın yerini hiç bir şey tutmaz

sine'mden dedi ki...

Burcucum arkadaşına bir sorsan,belki biz de geçiş yaparız. ve evet çamaşırlar makineden çıktığındaki mis koku,haklısın:)

Unknown dedi ki...

bende sıvı omo kullanıyorum, toz olanın sürekli banyoda yerlere dökülmesi, dolapta ufalanması vs. derdi bitmiş oldu, ben genel olarak det. ve yumuşatıcı kokularını zararlı olduğunu düşündüğüm için sevmiyorum,
kullanmıyorum sonuç olarak bir kez durulanıyor, sonra yumuşatıcı koymadığım için bir kere daha durulanıyor, ben yetinmeyim bittiğinde tekrar durulamaya alıyorum ve böylece yaklaşık 4 kere durulanmış olsduğundan çıktığında zaten çok hafif kokuyor çamaşırlar, evde kurutabiliyorum böylece
uzun oldu ama zaten kokmasınlar mümkünse diyorum, kolay gelsin.

NiLaY dedi ki...

Bende böyle bir şişe denedim canım pratikliği açısından çok hoşuma gitti ve ben de elimdeki tozlar bitsin sıvıyla devam edicem ama bahsettiğin koku var gerçekten bu nedenle diğer markalara veya başka çeşitlere de göz atıcam karar verirken, oldukça ağır bir kokusu var ve yumuşatıcının kokusunu bastırıyor. ben başta şu kadarcık kapak mı yıkkayacak bütün makineyi diye düşünmüştüm zira benim gibi düşünen bayanlar için bence bakın ne güzel çok çok kokuyor hissi ee bu kadar koktuğuna göre iyi de yıkamıştır hissi yaratmak için basmışlar esansı :))

sine'mden dedi ki...

isoon; valla kokuya çözümü bulmuşsun ama bişey sorucam,çamaşırlar bu kadar durulama sırasında yıpranmıyor mu?

Nilay; pratiklil en büyük avantajı bencede.ama kokusunu hangisi çözmüş merak ediyorum.bulursan haber ver lütfen :))

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

bewn omoda kullandım, persilde ikisinden de memnun kalmadım. hem lekeleri çıkarmıyorlar, hemde beyazları grileştirdiler. İlk omoyu kullandım, belki yanılıyorum dedim persil'de aynı sekılde. .. Tozu tercıh etmeye basladım yıne.

HaNdE... dedi ki...

aaa evi mi srdı!! hadi beeea!!

sine'mden dedi ki...

Zeynep; sıvıyı unutalım toza dönelim diyosun yani,birazcık daha araştırsak,hı?

Handeee; valla diyorum,bi de böööggğ diyorum...

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

merhaba, ben perwoll'un renkli çamaşırlar için olan sıvı deterjanını kullandım ve memnun kaldım.. kokusu da hoş bence, tavsiye ederim..
perwoll siyah denemek istiyorum bende, fikri olan var mı acaba ?

sine'mden dedi ki...

Turta Tadında Yaşamak; iyi hatırlattın bende bir kere kullandım Perwoll'u.seninde tavsiyene uyarak bugünkü alışverişime onu da ekliycem :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails