12 Ocak 2011 Çarşamba

tOnTonUMa...

Tontonum benim...
Ya derneğe gidecektir,ya misafirleri gelecektir,ya gezisi vardır... Durmaz,hareketlidir,hemen halletmelidir. Araba kullanmaz,ama sen kullanırken ordan gir burdan gir güya tüm yolları bilir! Elmalı poğaçası,irmik tatlısı,kalburabastı tatlısı ve küçüklüğümüzde yedirdiği şekerli yoğurdunu değişmem hiçbirşeye :)
Kiloluludur(anne tarafı genlerimizde var bu meyil anlayacağınız) ama süslüdür; saçı şekilli yüksek ihtimal fönlü,tırnakları ojeli, çanta ayakkabı uyumludur her daim. Asker eşidir ama çok neşelidir,çok konuşkandır.



Düşmüş bugün...Çok şükür iyi...Banyodan çıkmak üzereyken çalan telefona dedem duymaz diye yetişmeye çalışmış,telaşından yani,hopp ayaklar kaymış,kafa çarpılmış! Şu an sadece alnında dikişli,sargılı bir yarık var. Sargısı yalnız yarasını kapatıyor ama yarın günü varmış;" neyse ben yarın pansumanda küçülttürürüm bunu" diyor. Teyzeme de tembihliyor; " e artık yarın bana bir yardım edersin de bir poğaçam eksik,onu da sen yaparsın". Ne diyim ben? İyi ki böylesin, iyi ki oflayıp,poflamıyorsun.Neden benim başıma geldi diye söylenmiyor, cuma günkü gezini düşünüyorsun.

Tontonum benim...
Canım Anneannem,seviyorum seni...

not: çok söyleniyorum hükümete falan ama allah devlete de zeval vermesin,tek kuruş ödemeden çıktılar,bir de şöyle birşey var,devlet hastanesine de sağ giren zor nefes alarak çıkıyor yani...

7 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

canımmm çok geçmiş olsun neşesi daim olsun :)

NzN dedi ki...

amanınnn
geçmişler olsun hayatımm!!
insanda böyle yaşama sevinci olunca belalar da uzak durur, inanırım :)
tontiş yanakları heep gülsün

sine'mden dedi ki...

Neslimm; amin amin hep gülsün onlar :)

NzNcım; gerçekten onda bolca var o sevinçten,daha da artsın,bak şimdi yanaklarını öpesim geldi tontonun :)

Unknown dedi ki...

Oooo ,kıyamam tontiş anneannene..Çok geçmiş olsun..

sine'mden dedi ki...

Pınarcım; çok teşekkürler.bende kıyamam ona, gerçi şimdi yine işbaşındadır evde o :)

reyhane dedi ki...

Çok şekermiş,benim anneannem vefat edeli çok oldu,yakın olaydık, seninkini arada ödünç alırdım, çok sevdim, geçmiş olsun dileklerimi ilet emi canım?Hastanelerde nefes alma olayına sonuna kadar katılıyorum.

sine'mden dedi ki...

reyhane; çookk teşekkürler ileticem, benimki herkesin olabilir,nasıl olsa ilk göz ağrısı benim :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails